E-mail-instellingen

Let op: U dient eerst een email adres aan te maken of aangemaakt te hebben binnen het controle paneel (Direct Admin).

Wanneer u een account aanmaakt, zult u in het begin altijd de vraag krijgen, watvoor account er precies aangemaakt dient te worden. U kunt bij ons alleen gebruik maken van IMAP of POP.

Nadat u een keuze heeft gemaakt kunt u verder met de rest van de instellingen.

Inkomende mailserver: mail.uwdomein.nl
Uitgaande mailserver: mail.uwdomein.nl *

Gebruikersnaam: uw e-mailadres
Wachtwoord: het wachtwoord wat u zelf bedacht heeft bij het aanmaken van uw email adres

Het kan nodig zijn dat u de poorten moet instellen bij de inkomende mailserver. In dit geval dient u te letten op het volgende:
Poort 110 staat voor POP3
Poort 587 staat voor IMAP

* Bij “Server voor uitgaande e-mail” kunt u onze uitgaande server alleen gebruiken wanneer uw Internet Provider “poort 25″ voor externe mailproviders toestaat. Gebruik anders de uitgaande mailserver van uw provider.

Wanneer u gebruik kunt maken van onze uitgaande server, dan dient de instelling “Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist” altijd ingeschakeld te zijn. Indien er vervolgens om een wachtwoord of gebruikersnaam gevraagd wordt, dan vult u wederom uw email adres en bijbehorend wachtwoord in.

*Let op ! SPA (beveiligd wachtwoordverificatie) dient uitgeschakeld te zijn, het e-mail adres zal niet werken wanneer deze optie ingeschakeld is.
Dit geld ook voor SSL, deze dient voor zowel de inkomende als uitgaande server uitgeschakeld te zijn. Tenzij u de uitgaande server gebruikt van uw internet provider, in dat geval dient u de instellingen voor de uitgaande server bij uw internet provider op te vragen.
De instellingen voor de inkomende mail blijven echter hetzelfde zoals hierboven vermeld.

Meer informatie?