VFR Pilots - een ' interest based social network'

 

VFR Pilots is een maatwerk project van De Raaf Media. De website is gebouwd op basis van Laravel en bevat een enorme database van bijna 45000 vliegvelden en meer dan 16000 aan deze vliegvelden gerelateerde tips. Met inmiddels honderden leden van over de hele wereld kunnen we al spreken van een groot succes.

Het doel van de website: Een plek voor VFR piloten om op een eenvoudige wijze, tips, trips en luchtvaart gerelateerde evenementen met elkaar uit te wisselen.

De belangrijkste functionaliteit van de website

Vrijwel alle vliegvelden van de  wereld staan op de VFR pilots website. De website heeft drie functies:

1 .Delen van Tips: Per vliegveld kunnen vliegers tips met elkaar delen. Dit kan bijvoorbeeld een leuke camping of een hotel zijn in de buurt van het vliegveld, maar ook een gezellig restaurantje dat de vlucht naar het veld al dubbel en dwars waard maakt. Ook vliegveld gerelateerde tips (vriendelijk personeel, landingsgeld etc.) kunnen worden gedeeld, Tevens kan men een vliegveld “raten” op VFR vriendelijkheid d.m.v. een sterren systeem.

2. Delen van trips: delen van trips die men gaat maken of heeft gemaakt. Selecteer vliegvelden, upload foto’s, plaats een video en creëer een zo compleet mogelijk beeld van de trip. De route wordt op een landkaart weergegeven, naast het reisverslag.De trip is nu met een druk op de knop te delen via Social Media.

3. Delen van evenementen:  Iedere vlieger of vliegveld kan evenementen toevoegen. Deze worden op een evenementen kalender getoond. Het evenement kan worden voorzien van een datum, foto’s en een website link. Er staan op dit moment al een aanzienlijk aantal evenementen op de website.

Men kan ook collega vliegers “volgen” om op de hoogte te blijven van activiteiten zoals wanneer  een tip of trip door hen  toegevoegd.

We blijven de functionaliteit van VFR Pilots continu uitbreiden. We krijgen ook veel positieve feedback en tips van collega piloten. Vanuit de community hebben we bijvoorbeeld prachtige achtergrondbeelden ontvangen om te gebruiken in de website. Inmiddels zijn er al meer dan 7000 tips gedeeld en dat aantal stijgt nog dagelijks. Onlangs hebben we weer een aantal vernieuwingen doorgevoerd. Zo kan men op de pagina van het vliegveld direct op de kaart zien waar de verschillende tips bevinden t.o.v. het vliegveld. Doorklikken op de tip laat ook direct een routebeschrijving zien vanuit het vliegveld naar bijvoorbeeld een restaurant of een activiteit.

Daarnaast is de profielpagina van de vlieger behoorlijk uitgebreid. Op deze pagina kan men o.a. aangeven wat zijn/haar “homebase” is en welke vliegtuigen men vliegt. Op een landkaart is precies te zien  welke vliegvelden de betreffende vlieger reeds heeft aangedaan. Het is erg leuk om je eigen complete profiel te kunnen delen.

Een iPhone en Android app zijn in aanbouw. Hiermee wordt het delen van tips en trips nog eenvoudiger. Track bijvoorbeeld je trip en deze wordt automatisch aan je profiel toegevoegd. Ook  zijn we aan het bekijken wat voor mooie functies we vliegers kunnen bieden als het gaat om weersinformatie.

In het kort

  • Opdrachtgever: De Raaf Media
  • Achtergrond: Een sociaal netwerk met een specifieke doelgroep om te gebruiken als proeftuin voor nieuwe technieken.
  • Product: Een interest based social network voor piloten en vliegvelden
  • Bijzonderheden: Inmiddels wordt VFR Pilots ondersteund door AOPA Nederland en staan we periodiek in Plane Owner Magazine van AOPA.
  • URL: www.vfrpilots.com.