Martini Ziekenhuis enquêtetool

‘Hoe ervaren patiënten onze bedside-diensten zoals maaltijden, internet en televisie,’ vroeg het Martini Ziekenhuis zich af. Een goede manier om hun ervaringen te verzamelen en analyseren was er nog niet. Tegelijkertijd maakten patiënten veelvuldig gebruik van de multimediaschermen bij hun bed voor internet, televisie en telefoneren. 

Maatwerk applicatie

In opdracht van het ziekenhuis ontwikkelde De Raaf Media een enquêtetool: een maatwerk applicatie waarbij een enquête kan worden ingevuld op de monitoren. Usability – gebruiksvriendelijke vormgeving en begrijpelijke stappen die iedere patiënt kan volgen – was daarbij minstens zo belangrijk als de technische aspecten van een klein scherm met lage resolutie en de koppelingen tussen API en database.

Inzicht in succes

Patiënten vullen de enquête stap voor stap in. Hun antwoorden verdwijnen via een API naar de database van het ziekenhuis. De API verwerkt alle data vervolgens in overzichtelijke grafieken en tabellen. Wekelijks wordt een geautomatiseerd rapport verstuurd aan de eigenaren van de bedside-diensten. Met de verzamelde statistieken heeft het Martini Ziekenhuis inzicht in het succes van de aangeboden diensten.

In het kort

  • Opdrachtgever: Martini Ziekenhuis Groningen
  • Achtergrond: Het Martini Ziekenhuis is een topklinisch opleidingsziekenhuis. De zorgvraag van de patiënt is een van de uitgangspunten van het beleid.
  • Product: Maatwerk applicatie enquêtetool 
  • Bijzonderheden: Op maat voor de multimediamonitoren in ziekenhuiskamers, geautomatiseerde rapporten.