Zoekmachine optimalisatie

Alle diensten

Vergroot de vindbaarheid van uw site in Google.

Zoekmachine optimalisatie. Het wordt steeds ingewikkelder om boven in Google terecht te komen. Er zijn eigenlijk twee soorten optimalistatie. SEO en SEA. De eerste is (Search Engine Optimization) is het zo optimaal mogelijk vormgeving van de content, structuur en snelheid van de website. De tweede Search Engine Advertising, is veel meer gericht op een betaalde posititie. Waar SEO vaak lang duurt is het resultaat met SEA vaak heel snel te zien. SEO en SEA zijn zo complex geworden dat wij hiervoor samenwerken met een partner die zich helemaal gespecialiseerd heeft op dit gebied.

Meer dan 60% van de bezoekers van een website komt binnen via zoekmachines. Het is dus belangrijk om uw website te optimaliseren en de teksten zo te schrijven dat belangrijke steekwoorden naar voren komen, zodat u eerder dan uw concurrenten wordt gevonden door zoekmachines zoals Google, Yahoo en Bing (de zoekmachine van Microsoft die langzamerhand meer marktaandeel begint te krijgen).

Zoekmachines worden steeds slimmer. De zeer complexe algoritmes zorgen er voor dat er intelligent wordt gezocht. Het simpelweg zo vaak noemen van keywords binnen de website werkt al lang niet meer. Deze manier van optimaliseren evenals andere voor de hand liggende ‘trucs’ kan er zelfs voor zorgen dat de website een penalty krijgt en helemaal niet meer gevonden kan worden. Dat is dus niet de juiste manier.

Zoekmachine optimalisatie is:

  • Het optimaliseren van content (teksten en afbeeldingen in de website).
    De Raaf Media adviseert u in het optimaliseren van uw content. We kijken hoe zoekmachines de content van uw website interpreteren en doen suggesties met betrekking tot het schrijven van teksten. Ook geven we advies over de wijze waarop afbeeldingen die betrekking op de content hebben het beste kunnen worden toegepast.
  • Het zorgen voor relevante links naar uw website (wanneer er veel naar een website wordt gelinkt gaan zoekmachines er vanuit dat de site als belangrijk wordt ervaren). Samen met u bekijken we wat relevante websites zijn. Hiervoor kunnen we bijvoorbeeld de sites van uw concurrenten scannen op inkomende links. Ook het inzetten van Social Networks, zoals Facebook, LinkedIn en Twitter komt uitgebreid aan de orde.
  • De technische optimalisatie van uw website.
    De websites die worden gebouwd door De Raaf Media zijn standaard volledig technisch geoptimaliseerd. Zo zorgen we er voor dat meta data automatisch wordt gegenereerd. Ook zorgen we voor goede titels per pagina en bieden we veel hulpmiddelen en gereedschappen om uw website inhoudelijk verder te optimaliseren. Ook worden er (gratis) uitgebreide statistieken bijgehouden. Waarbij de mogelijkheden van Google Analytics verregaand worden benut.

Meer informatie?

We laten u graag wat praktijkvoorbeelden zien. Neem contact met ons op via het contactformulier en stel uw vraag. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op of sturen u een offerte!